Edhe veshët ju ndihmojnë kur parkoni.

Ndihma për parkim dhe Rear View

Sa vend ka mbetur? Ndihmësi opsional i parkimit jua lehtëson parkimin në vendparkime konfuze nëpërmjet tingujve bip. Kjo mundësohet nga sensorët para dhe mbrapa. Ju mund të paralajmëroheni për pengesat me anë të sinjaleve akustike dhe grafike në ekranin e sistemit të info-argëtimit.¹

Komponenti i ri i ndihmësit të parkimit është funksioni i përfshirë i frenimit në manovrim. Kur ecni mbrapsht me shpejtësi deri në 10 km/h, sistemi mund të shmangë një përplasje të mundshme ose të zvogëlojë shkallën e saj me anë të frenimit emergjent. Gjithashtu mund të aktivizoni funksionin e frenimit në manovrim gjatë ecjes para. Nëse ka pengesë para automjetit, frenat shtypen automatikisht nëse nuk reagoni pas paralajmërimeve akustike të ndihmësit të parkimit. Ndihmësi praktik i parkimit me funksionin e frenimit në manovim është pajisje standard tek linja e pajisjeve Highline.

Kamera opsionale e pasme "Rear View", ju ndihmon për të pasur një pamje të plotë kur ecni mbrapsht: Ekrani i sistemit të info-argëtimit shfaq imazhin e pjesës së pasme të automjetit të mbuluar nga kamera. "Rear View" tregon gjithashtu vijat ndihmëse në ekran për t'ju lehtësuar në përllogaritjen e saktë të distancës.

Po lëvizni ende, apo keni parkuar?

Park Assist

Asistenti opsional i parkimit "Park Assist" mund të bëjë më shumë: Ai mat të dyja anët e rrugës paraprakisht dhe gjen vendparkimin e duhur për ju. Distanca deri në anën e rrugës duhet të jetë 0,5 deri 1,5 metra, dhe ju nuk duhet të jeni më shpejt maksimumi 40 km/h.

"Park Assist" drejton automatikisht automjetin në hapësirën gjatësore dhe tërthore të parkimit, dhe e kontrollon atë në hapësirat e ngushta të parkimit - madje edhe për të dalë nga parkimet gjatësore.¹ Ju merrni kontrollin gazit, friksionit dhe frenave të mbështetur nga funksionimi i frenimit në manovrim i përfshirë në sistemin "Park Assist": Nëse sistemi regjistron një pengesë pas automjetit tuaj dhe ju nuk reagoni pas paralajmërimit akustik të ndihmësit të parkimit, funksioni i frenimit në manovrim mund të kundërveprojë ndaj një përplasje duke frenuar automatikisht.

Brenda kufijve të sistemit.

Disa nga fotot tregojnë pajisje opsionale me çmim shtesë. Foto ilustruese. Ofrohet vetëm nëpërmjet shoqërive partnere të VW. Deri në sasinë përfundimtare. Informacioni i dhënë përkon me njohuritë e disponueshme në kohën e botimit. Mund të ketë gabime shtypi ose modifikime. Ju lutemi, informohuni mbi gamën bazë të pajisjeve ose në seri çmimin e automjetit tuaj përpara nënshkrimit të kontratës së blerjes. Automjetet e paraqitura në këtë prezantim mund të ndryshojnë në disa detaje nga programi faktik i porosive në Austri. Në disa raste, ka pajisje të veçanta që vijnë me çmim shtesë. Të gjitha çmimet janë udhëzuese, jo detyruese e të pa negociueshme që përfshijnë taksën standarde të konsumit (NoVA), 20% TVSH, tarifën e transportit dhe nuk marrin parasysh shtesat ose zbritjen e NoVA sipas nenit 6 të Ligjit për taksën standarde të konsumit. Për të lehtësuar leximin e teksteve, kemi zgjedhur formën mashkullore ose femërore të fjalëve personale. Kjo në asnjë mënyrë nuk nënkupton diskriminim me bazë gjinie. Faleminderit për mirëkuptimin.

Mbyllur
Kjo faqe përdor cookie për përvojën më të mirë të mundshme të përdoruesit. Duke përdorur faqen tonë të internetit, ju pranoni që cookies do të ruhen në pajisjen tuaj.
Pranoni dhe vazhdoni
Menu
Mbyll menunë
Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Ihr Volkswagen Team