Kështu ju ndihmon Poloja juaj në ndryshimin e korsisë dhe daljen nga parkimi.

Blind Spot

Çdo mësues autoshkolle jua mëson: Me pasqyrën e kabinës mund të shihni automjetet në këndin e verbër. Tani për Polon, ekziston si opsion edhe sensori "Blind Spot". Sapo një tjetër automjet të gjendet në këndin e verbër, një dritë LED në pasqyrën e jashtme informon shoferin për rrezikun e mundshëm.¹ Nëse vazhdoni të ndizni sinjalin e kthesës, drita LED në pasqyrën e xhamit vazhdon të pulsojë dhe tërheq vëmendjen për rrezikun. Sensori opsional "Blind Spot" funksionon me një shpejtësi nga 15 km/h dhe ofrohet në kombinim me asistentin e parkimit.

Asistenti i parkimit ndihmon në parkimin mbrapsht.¹ Nëpërmjet sensorit në prapakolp, sistemi monitoron trafikun prapa automjetit. Kur afrohet në mënyrë kritike një automjet, një tingull sinjalizues dhe një tregues ju paralajmëron në ekranin e radios ose të sistemit të navigimit. Nëse nuk reagoni, sistemi mund të zbusë, ose në rastin më të mirë, të shmangë pasojat e mundshme të një përplasjeje me anë të shtypjes së frenave.

Mbani trafikun në distancë.

ACC

Sidomos në trafikun e rënduar, duhet të reagoni gjithmonë ndaj sjelljes së drejtuesve të tjerë. Për këtë ju ndihmon rregullatori opsional automatik i distancës ACC. Kjo e bën udhëtimin tuaj më të rehatshëm duke mbajtur shpejtësinë dhe distancën e dëshiruar me automjetin përpara.¹ Gjithçka automatikisht. I aktivizuar me shtypjen e butonit, një sensor radar në pjesën e përparme të automjetit mat distancën me trafikun përballë. Nëse distanca shkurtohet ose zmadhohet, sistemi frenon ose përshpejtohet automatikisht. Në kombinim me kutinë opsionale duale të shpejtësisë DSG, frenimi automatik është i mundur deri në ndalesë. Për të çaktivizuar sistemin, thjesht shtypni pedalin e frenave ose butonin në timonin multifunksional.

Polo do të ndjekë ritmin tuaj.

Sistemi i kufizimit të shpejtësisë

Në udhëtime më të gjata, për shembull në autostradë, këmba në pedalin e gazit bëhet gjithnjë e më e rëndë. Sistemi i kufizuesi i shpejtësisë mund t'ju lehtësojë pikërisht për këtë. Kur arrini shpejtësinë e dëshiruar të ecjes, aktivizoni sistemin dhe ritmi ruhet automatikisht. Hiqni këmbën nga gazi, çlodheni. Në varësi të këndit të përpjetës apo tatëpjetës, ecni me shpejtësinë e përcaktuar. Kufizuesi i integruar i shpejtësisë funksionon po aq thjesht sa e kuptoni: E përcaktoni shpejtësinë maksimale dhe sistemi kufizon furnizimin e motor me karburant si duhet. Për shembull, është më e lehtë të ruash një kufi shpejtësie lokale. Kufizuesi i shpejtësisë tashmë është standard për pajisjet bazë. Sistemi i kufizimit të shpejtësisë është i disponueshëm opsionalisht për pajisjet bazë dhe Comfortline.

Që të mos mposhteni nga lodhja.

Zbulimi i lodhjes

Imagjinoni të lodheni gjatë një udhëtimit të gjatë në rrugë të drejtë dhe monotone. Mbani timonin fort dhe e ktheni vetëm në momentin e fundit. Sistemi i detektimit të lodhjes regjistron këtë sjellje atipike ecjeje dhe reagon menjëherë.¹ Aktivizohet një sinjal akustik dhe një mesazh në monitorin multifunksional ju këshillon të pushoni.
Sistemi i detektimit të lodhjes ju inkurajon që të vazhdoni udhëtimin pas një pushimi, në mënyrë që të arrini në siguri të plotë në shtëpi. Tek Polo, kjo pajisje është standarde.

Brenda kufijve të sistemit.

Efektet e përpjetës dhe tatëpjetës mund të çojnë në tejkalimin e shpejtësisë maksimale.

Disa nga fotot tregojnë pajisje opsionale me çmim shtesë. Foto ilustruese. Ofrohet vetëm nëpërmjet shoqërive partnere të VW. Deri në sasinë përfundimtare. Informacioni i dhënë përkon me njohuritë e disponueshme në kohën e botimit. Mund të ketë gabime shtypi ose modifikime. Ju lutemi, informohuni mbi gamën bazë të pajisjeve ose në seri çmimin e automjetit tuaj përpara nënshkrimit të kontratës së blerjes. Automjetet e paraqitura në këtë prezantim mund të ndryshojnë në disa detaje nga programi faktik i porosive në Austri. Në disa raste, ka pajisje të veçanta që vijnë me çmim shtesë. Të gjitha çmimet janë udhëzuese, jo detyruese e të pa negociueshme që përfshijnë taksën standarde të konsumit (NoVA), 20% TVSH, tarifën e transportit dhe nuk marrin parasysh shtesat ose zbritjen e NoVA sipas nenit 6 të Ligjit për taksën standarde të konsumit. Për të lehtësuar leximin e teksteve, kemi zgjedhur formën mashkullore ose femërore të fjalëve personale. Kjo në asnjë mënyrë nuk nënkupton diskriminim me bazë gjinie. Faleminderit për mirëkuptimin.

Mbyllur
Kjo faqe përdor cookie për përvojën më të mirë të mundshme të përdoruesit. Duke përdorur faqen tonë të internetit, ju pranoni që cookies do të ruhen në pajisjen tuaj.
Pranoni dhe vazhdoni
Menu
Mbyll menunë
Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Ihr Volkswagen Team