Beetle i ri: Kontrolli elektronik i stabilitetit

 

Si pjesë standarde tek Beetle është kontrolli elektronik i stabilitetit (ESC), i cili mund të parandalojë një mosfunksionim të automjetit. Kjo është e mundur, p.sh. në kthesa, gjatë një shpejtësie të parregullt, lagështi, rrëshqitje e baltë apo gjatë një manovre të papritur. Sistemi vepron, brenda kufijve të tij, në sistemin e frenimit dhe menaxhimin e motorit dhe e mban Beetle Cabriolet në rrugën e duhur. Ai përfshin, përveç një ndihme me anë të drejtimit të kundërt të timonit, edhe funksione sigurie dhe komforti si: sistemin e anti-bllokimit (ABS), kontrollin e tërheqjes (ASR), bllokuesin elektronik diferencial (EDS) dhe kontrollin e frenimit të motorit (MSR).

Mbyllur