VW Passat: Emergency Assist

 

Funksioni opsional Emergency Assist merr përsipër kontrollin e pjesshëm të automjetit në një emergjencë mjekësore. Ky funksion aktivizohet kur sistemi i daljes nga korsia "Lane Assist" nuk detekton ndonjë shenjë reagimi të ndërhyrjes së shoferit, pavarësisht nga paralajmërimi. Pastaj, sistemi bën përpjekje për të frenuar, aktivizon sinjale paralajmëruese apo ndezje të dritave dhe lëvizje në të njëjtën korsi, për të paralajmëruar shoferin, si dhe pasagjerëte përdoruesit e tjerë të rrugës. Nëse ende nuk ndodh marrja e kontrollit të automjetit, Passat merr kontrollin duke ndaluar deri në qëndrim të plotë. Një aksident mund të parandalohet në kuadër të kufijve të sistemit.

 

Funksioni Emergency Assist është në dispozicion bashkë me paketën e sigurisë për Passat Highline me kutinë e shpejtësisë DSG. 

 

Mbyllur